KIBRIS TÜRK HALKININ 18 EKİM’DE ORTAYA KOYDUĞU İRADEYİ DEĞİŞTİRMEK, EGEMEN EŞİTLİK TEMELİNDE İKİ DEVLETE DAYALI ÇÖZÜMDEN GERİ ADIM ATTIRMAK AMACIYLA RUM YÖNETİMİ,ABD, İNGİLTERE VE BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DEVREYE GİRDİ. KKTC’YE GÖNDERDİKLERİ AJAN KILIKLI TEMSİLCİLER, SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞMELER YAPARAK, MEDYAYA İĞRENÇ MESAJLAR VEREREK ÇİRKİN HEDEFLERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR!!!

Güney Kıbrıs’taki Rum Lider Anastasiadis’in ruhani lideri olduğu EOKACI-ENOSİSCİ DİSİ partisinin Başkanı Averof Neofitu, Kıbrıs sorunu ekseninde Kıbrıs sorununda rol oynayan ülkelerden yabancı diplomatlarla gerçekleştirdiği bir dizi temasın ardından, rotasını Kıbrıs Türk halkına çevirmiş ve bir süre önce KKTC’deki bazı parti liderleri ile görüşmeler yaparak,sözde birleşme umutlarını canlı tutmak adına Ruma yama olacağımız üniter yapıdaki bir federasyonun propagandasını yapmıştı.Neofitu CTP ve HP Genel Başkanları ve 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile gerçekleştirdiği  görüşmeler sonrasında,KKTC’deki temaslarına Cuma günü eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile devam edeceği haber verildi.

BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar Nisan ayı sonunda gerçekleşecek 5+1 toplantısı öncesinde BM Genel Sekreteri ile Güvenlik Konseyi’nin dikkatine getireceği raporu için KKTC’deki siyasi partilerle çevrimiçi konferans sistemi vasıtasıyla görüşmeler yaparak,sözde masumane görüş alış verişinde bulunmuştu. Spehar’ın Kıbrıs sorunu konusunda değişik fikirlere sahip  partilerle görüşerek raporunda Kıbrıs Türk halkının egemen eşitlik konusunda bölünmüş fikirlere sahip olduğunu hedeflediği öğrenildi. 

Garantör ve BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi temsilcisinden biri olan Birleşik Krallık Kıbrıs Yüksek Komiseri Stephen Lillie’in bir süreden beri KKTC’ye gelerek siyasi parti temsilcileriyle toplantılar yaptığı, sözde 5+1 toplantısı için görüş alış verişinde bulunulduğu açıklaması yaparken, aslında egemen eşitlik temelinde iki devletli çözümü,yeni Türk siyasetini, sulandırmaya-ortadan kaldırmaya yönelik İngiltere tarafından hazırlanan Plan’ın sunumunu yaptığı bildirildi.

ABD’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Judith G. Garber de bir süre önce devlet ajansımız Türk Ajansı Kıbrıs’ı (TAK) çirkin emellerine alet etmiş,en son Annan Planı referandumunda ve Crans Montana’da çöken,başarısız olan federasyonu canlandırmaya, federasyonu pazarlayarak halkımızın 18 Ekim iradesini yok saymaya kalkışmıştı.

 

BİRİ GİDİYOR ÖBÜRÜ GELİYOR!!!

BU REZALETE SON VERİN, YABANCI AJANLARI KKTC’YE SOKMAYIN

AMAÇLARI KIBRIS TÜRK HALKINI BÖLMEK, KUTUPLARA AYIRMAK, PARÇALAYIP ZAYIF DÜŞÜRMEK, ANAVATAN TÜRKİYE’Yİ ADADAN ÇIKARMAK VE RUMLARIN ÖNGÖRDÜĞÜ ADINA FEDERASYON DEDİKLERİ UNİTER YAPIDAKİ KIBRIS TÜRKÜNÜN RUMA YAMALANACAĞI ÇÖZÜME MECBUR ETMEK.

RUM’UN – İNGİLİZ’İN-AMERİKALI’NIN OYUNUNA GELMEMELİ, KURDUKLARI TUZAKLARA DÜŞÜLMEMELİ, AHLAKSIZ TEKLİFLERİ, SİNSİ PLANLARI HEMEN REDDEDİLMELİ

DEVLETİMİZE, EGEMENLİĞİMİZE SIKI SIKIYA SARILMALI, SAHİP ÇIKILMALI…

TEK YOL EŞİT EGEMENLİK, DEVLETİMİZ VE ANAVATAN TÜRKİYE




  • RMMO KOMUTANI ZERVAKİS’İN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI ... +Detaylı Bilgi
  • LİMASOL’DA PROTESTO GÖSTERİLERİ ... +Detaylı Bilgi
  • NURİS: ANASTASİADİS’İN “KULLANIM KAYBI TAZMİNATI” VAADİ YERİNE GETİRİLEMEZ ... +Detaylı Bilgi
  • HER 10 RUM’DAN 6’SI GÜNEY KIBRIS’TAKİ DEVLETİN “YOLSUZLUK DEVLETİ” OLDUĞUNA İNANIYOR ... +Detaylı Bilgi
  • RUM SAVUNMA BAKANI’NDAN TÜRKİYE’YE ELEŞTİRİ ... +Detaylı Bilgi
  • ROLANDİS: “KAYBEDİLMİŞ FIRSATLAR, KAYBEDİLMİŞ VATANLARA GÖTÜRÜR” ... +Detaylı Bilgi
  • ŞİLLURİS: “KIBRIS SALDIRGAN VE YAYILMACI GÜÇLERE KARŞI KENDİNİ SAVUNMAYA HAZIRDIR” ... +Detaylı Bilgi
  • İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ: GÜNEY KIBRIS’TA, DÜZENSİZ GÖÇMENLERE KÖTÜ MUAMELE YAPILIYOR ... +Detaylı Bilgi